top of page

Hieronder vind je enkele projecten van 2022 die een bijdrage hebben gekregen van het Simon & Theresia Cultuurfonds

Openingsconcert Rhinegold Festival 2022

Annemiek de Bruin (klarinet)
Emma Roijackers (viool)
Raoul Steffani (bariton)
Michel Xie (piano)

De 29-jarige pianist Michel Xie keert na zijn studie in Amsterdam en Londen terug naar zijn geboortestad Wageningen en organiseert daar een kamermuziekfestival, waarin jonge musici een nieuw publiek hopen aan te spreken. De ondersteuning van het STC-fonds wordt aangewend voor het openingsconcert op vrijdagavond 14 oktober 2022 in de Grote Kerk.

De Goede Orkest

David de Goede, dirigent
Floris Kappeyne, piano

David de Goede (25) organiseert sinds 2019 jaarlijks een project met een gelegenheidsorkest van jonge professionals en gevorderde amateurmusici. Hij geeft daarmee beginnende professionele solisten de gelegenheid om een concert te spelen met een symfonieorkest.Ook worden composities van jonge musici uitgevoerd.
In juni 2022 werden twee concerten gegeven in Amsterdam. Op het programma stonden o.a. het pianoconcert van Skrjabin, met Floris Kappeyne (26) en een compositie van Floris.
Omdat Floris de zoon is van Simone Burgers (adviescommissie) is ze niet betrokken geweest bij de beoordeling van deze aanvraag.
Met de bijdrage van het STC-fonds werden de repetitieruimtes gefinancieerd.

'Into The Light'

Sasha Witteveen, contrabas
Jorian van Nee, piano
Jose David Osp
ina Gaviria, contrabas

De ambitie van de 19-jarige Sasha Witteveen is om een veelzijdige muzikant te worden en de contrabas als solo-instrument naar het publiek te brengen. Als finalist van Dutch Classical Talent 2022 mag ze zelf een programma samenstellen voor 15 lunchconcerten in Nederland. Daarvoor zoekt ze samenwerking met een pianist, een bassist en de componiste Calliope Tsoupaki. Met een bijdrage van het STC-fonds is de financiering rond.

bottom of page