top of page

Over ons

Simon Burgers (1935 – 2006)

en Theresia Burgers -

van den Bergen (1933 – 2020)

groeiden op in grote katholieke gezinnen in het bloemkwekersdorp Kudelstaart aan de Westeinderplassen. Ze deelden hun liefde voor muziek, theater en dans en brachten dat over op hun kinderen. Na hun overlijden besloot Simone haar ouders te eren met een fonds, waarmee jonge mensen ondersteund worden die met artistieke producties de wereld een beetje mooier willen maken.

VISIE:

Alle mensen op de wereld kunnen geraakt worden door dezelfde artistieke uitingen. In die zin zijn we allemaal gelijk. Tegelijkertijd zijn we uniek door verschillen in cultuur, opleiding en ervaringen. Dat is precies waardoor samenwerking zo vruchtbaar kan zijn. Onze overeenkomsten en verschillen geven een gevoel van verbondenheid en maken het leven sprankelend.

 

We willen allemaal een mooie en vreedzame wereld, een wereld waarin we het gevoel hebben met elkaar verbonden te zijn en een wereld waarin we verschillen vieren. Kunstenaars kunnen daarin een voortrekkersrol spelen. Daarom is het belangrijk om kunstenaars te steunen.

MISSIE:

Het Simon & Theresia Cultuurfonds ondersteunt projecten in de podiumkunsten die passen bij onze visie.

1

2

1/2  Simon op viool, trompet en zang,

in zijn band in de jaren vijftig

3

4

3/4  Theresia in het theaterstuk voor de kerk in 1958

bottom of page