top of page

Hieronder vind je enkele projecten die in 2023 een bijdrage hebben gekregen van het Simon & Theresia Cultuurfonds

Rhinegold Festival 2023.png

Rhinegold Festival 2023

Na een succesvolle eerste editie van het Kamermuziekfestival in zijn geboortestad Wageningen organiseert de 30-jarige pianist Michel Xie van 12 -14 oktober 2023 een tweede editie met weer veel jonge musici van topniveau. Op verschillende locaties in Wageningen worden kleine concerten gegeven. De Grote Kerk is de locatie voor de grote concerten.

2023 Grafik Duo_edited.jpg

Grafik Duo

Diederik Smulders, cello
Ricardo Oliveira, percussie
m.m.v. Robrecht van Cauwenberghe, musicoloog

De 25-jarige cellist Diederik Smulders is al jaren lang gefascineerd door het fenomeen van synesthesie, de verbinding tussen bv. kleuren en klanken die sommige mensen onwillekeurig ervaren. Samen met percussionist Ricardo Oliveira verklankt hij schilderijen, videokunst en visuele partituren. Het try-out concert op 16 april 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het STC-fonds.

Jouw Eigen Waarheid

Nigel Gerritsen, regie
RISK Toneel, acteurs

Voor het praktische afstudeerwerk van Nigel Gerritsen (21) als Docerend Theatermaker maakte hij het theaterstuk 'Jouw Eigen Waarheid', een immersieve voorstelling in een fictief hotel, waarin de bezoeker de keuze maakt uit drie verschillende routes. De mensen die ze tegenkomen (acteurs) vertellen persoonlijke verhalen die te maken hebben met de dood van een beroemde muzikant in het hotel. De bezoekers horen maar één verhaal. Wat is de waarheid? De voorstelling werd in mei 2023 drie maal met veel succes gespeeld in theater 't Kapelletje in Rotterdam.

Shane van Neerden.png

Lantaarns

Shane van Neerden, piano

Rick van Veldhuizen, compositie voor piano en microtonale piano, Frouke ten Velden, videokunst

Shane van Neerden (24) stelt een bijzonder programma samen voor de serie lunchconcerten als finalist van Dutch Classical Talent 2023. Het wordt een theatraal concert met een combinatie van muziek, videokunst en gesproken teksten. Shane speelt bestaande stukken voor solo-piano (Debussy, Skrjabin en Ives) en de nieuwe compositie ‘Lantaarns’ voor piano en microtonale piano van Rick van Veldhuizen, speciaal voor deze tournee geschreven . Het optreden wordt aangevuld met beelden van videokunstenaar Frouke ten Velden en teksten van Rilke.

bottom of page